NextMapping Future of Work-blog

Cheryl Cran

Welkom bij de blog Future of Work - hier vind je berichten over alle dingen die te maken hebben met de toekomst van werk.

We hebben gastbloggers waaronder CIO's, Gedragswetenschappers, CEO's, Data Scientists inclusief berichten van onze oprichter Cheryl Cran.

Bekijk alle blogberichten

De toekomst wordt gedeeld

Februari 11

Jason Campbell van MindValley interviewt Cheryl Cran over het 'zelfleiderschap' dat nodig is om een ​​gedeelde toekomst te creëren.

Om te luisteren naar de volledige audio van dit interview gaan hier.

Jason: Ik heb Cheryl Cran hier, die, oh mijn god, we zullen zo'n traktatie hebben over de toekomst van werk en dat de toekomst wordt gedeeld. Ik bedoel, ze werd door Onalytica erkend als de belangrijkste beïnvloeder. Hoe ziet de toekomst van werk eruit als het gaat om praten over dit onderwerp? Ze is een leider die spreekt in organisaties over de hele wereld. Heeft acht boeken geschreven met onze negende die eraan komt en waar we nu veel over gaan praten is echt wat er gebeurt, wat zijn deze veranderingen die we nu op de werkplek zien? Hoe ziet de toekomst eruit en wat kunnen we eraan doen om buitengewoon productief te blijven en een ongelooflijke impact te maken. Cheryl, heel erg bedankt voor je aanwezigheid en welkom.

Jason: Ik wilde horen wat je op weg was om in deze niche te komen om mensen door verandering heen te helpen en hoe heb je dat veld kunnen navigeren en bedrijven echt kunnen helpen begrijpen wat er moet gebeuren?

Cheryl: Dus mijn reis is een beetje onorthodox omdat ik niet naar de universiteit of hogeschool ging. Dat is heel erg de huidige trend!

Ik begon mijn carrière vanaf de middelbare school en ging bankieren. Ik was erg prestatiegericht. Ik heb geleerd om hard te werken, hard te doen en ik werd op jonge leeftijd gepromoveerd tot een leidende positie, 23 jaar oud.

Mijn unieke stijl als leider was om de visie te bepalen en mensen te motiveren en te inspireren om mee te komen met verandering. Dat was mijn bedrading vanaf het allereerste begin en ik heb die vaardigheid helemaal doorgenomen tot ik de bank verliet en ging headhunted en ging naar de verzekering, leidde een zeer succesvolle verzekeringsarm, sprak veel professioneel voor ontwikkelaars en makelaars en andere groepen. Professioneel spreken was dus ook altijd onderdeel van mijn carrière.

Ik schreef mijn eerste boek, “Zeg wat je bedoelt - bedoel wat je zegt”In 2001 en dat boek ging helemaal over hoe we een echt onzekere toekomst navigeren en wat de communicatie is die we daarvoor nodig hebben.

En dan acht boeken later, en ik werk al meer dan 20 jaar bij ons adviesbureau. Ik heb het boek geschreven "NextMapping - Anticipeer op, navigeer en creëer de toekomst van werk" twee jaar geleden en daarvoor "De kunst van verandering leiderschap - rijden transformatie in een snelle wereld". Mijn persoonlijke vermogen om zeer wendbaar te zijn in turbulente verandering is iets dat ik heb kunnen overdragen aan de klanten waarmee we werken in werkbare strategieën, maar ook in ons team en met de mensen die we ook coachen en raadplegen.

Jason: Gaan veranderingen sneller en sneller? Verandert technologie onze manier van werken? Waarom is verandering zo moeilijk?

Cheryl: Nou, ik denk dat het een combinatie is van al het bovenstaande. Peter Diamandis, de mede-oprichter van de universiteit van singulariteit, spreekt over exponentiële verandering en de exponentiële snelheid van verandering. En dat is wat we nu leven. We hebben het dus al tientallen jaren over verandering, maar tot die twee duizend was de verandering beheersbaar. Laten we het bijvoorbeeld hebben over geldautomaten. Die verandering was een gemakkelijke verandering waar iedereen zich heel snel aan aanpaste. Maar dan wanneer je de tweeduizend hebt en nu heb je maandelijks exponentiële innovatie die verband houdt met zowel technologische verandering als maatschappelijke verandering. De geest van mensen staat open voor verschillende dingen. Maatschappelijk bedoel ik dat we nu openlijk praten over dingen die tien jaar geleden nog nooit zouden zijn besproken en echt kijken hoe we de wereld kunnen verbeteren door verandering. Maar je hebt gelijk, psychologisch veranderen is het moeilijkste voor mensen om te doen. We gaan van een 'ik naar wij'-mentaliteit die nodig is om een ​​gedeelde toekomst te creëren.

Technologie is vrij eenvoudig. Je praat over CRM en platforms, dat deel is eenvoudig. Je kunt wel zeggen, dit probleem kan worden opgelost door technologie. Het zijn de mensen die de uitdaging vormen.

We onderschatten het belang om individuen in de toekomst te laten kopen om de verdienste van verandering te zien, om de verandering te verbinden met hun persoonlijke betekenis en om de verandering te verbinden met wat de impact op hen zal zijn. Persoonlijk. Ik geloof er vast en sterk en hartstochtelijk in, tenzij we een aanpak van leiderschap veranderen voor technologische innovatie, zullen we pushback blijven ontvangen van mensen omdat we de verandering psychologisch niet vertrouwen, tenzij we het kunnen verbinden met de betekenis en ik denk dat dat het kruispunt is waar we nu op staan.

Jason: Wauw. Ik zou dat graag nog meer willen onderzoeken, want ik ben zeer vertrouwd met tijden dat ik geprobeerd heb technologische innovatie binnen een bedrijf te pushen en ik heb gezien hoe iedereen zich tegen mij verzette en veel waar je over praat als je spreken over anticiperen op de toekomst van werk is dit element van menselijk gedrag. Wat bedoel je met dit idee van betekenis? Ik heb het gevoel dat mensen vaak gewoon zijn, en zelfs mezelf, ik ben sceptisch dat de verandering of de technologie of wat er ook komt mijn leven echt gemakkelijker zal maken. Is dit echt waar de kloof gebeurt?

Cheryl: In mijn boek, "De kunst van leiderschap over verandering", Ik praat over de veranderingscyclus en hoe we ons allemaal precies op dezelfde manier gedragen met verandering. Het maakt niet uit hoe geëvolueerd iemand van ons is, wanneer verandering plaatsvindt, is er een eerste pushback-reactie, een verdedigingsreactie en die reactie is dat ik de verandering niet vertrouw. Ik ben er niet van overtuigd dat het beter zal zijn dan hoe het is geweest en ik weet niet zeker of ik het kan gebruiken waar ik het nodig heb om effectiever te zijn. Die fase is een noodzakelijke fase. Het is eigenlijk een kritieke denkfase. Veel mensen lopen echter vast in die fase omdat ze vastlopen in wat niet gaat werken of hoe gaat het fout? Dus ze willen vingers en gaten steken in de technologie en de toekomst opgaan naar de volgende fase, dat is wat ik een creatieve oplossing noem, waar je naar begint te kijken, nou ja, wat als, dus als ik je zou betrekken Jason en veranderen, in plaats van naar je toe te komen en helemaal enthousiast te worden en zeggen dat we gaan veranderen, we hebben deze nieuwe CRM, het is geweldig.

Het gaat alles zoveel gemakkelijker voor je maken. Je eerste reactie zal scepsis zijn. Je gaat denken dat ik je een hele hoop van jou verkoop. Weet je wat? Je gaat me of de technologie niet vertrouwen omdat ik het aan jou probeer te verkopen. En dus als ik het heb over betekenis, het gaat over het verbinden met wat het betekent voor Jason en zijn werk. Om er door de lens naar te kijken dat de toekomst wordt gedeeld. Dus in plaats daarvan, als ik naar u toe kom en zeg dat we meerdere CRM's hebben onderzocht, zouden we eigenlijk graag uw inbreng willen ontvangen. U vertelt ons hoe het een verschil zal maken in uw dagelijkse werk? Wat zijn de vragen die voor u opkomen wanneer u deze potentiële technologieën ziet en wat denkt u dat uw werk in het leven gemakkelijker maakt als u een van deze nieuwe CRM-programma's zou gebruiken? Bij NextMapping praten we over het PREDICT-model. En een van de belangrijkste elementen om al deze veranderingen te laten slagen, is crowdsourcing. En ik heb het niet alleen over de typische enquêtes onder werknemers of klanten, ik heb het over één-op-één anekdotische zinvolle gesprekken met mensen, met mensen, van mens tot mens, wat betekent dit voor u? Hoe kun je het zien werken en hoe kunnen we creatief brainstormen over manieren om dit te verbeteren, zodat het voor jou en voor iedereen op het hoogst mogelijke niveau werkt.

Jason: Cheryl, we hadden al eerder in mijn carrière gesprekken moeten voeren! Terwijl je dit zegt, denk ik aan al die keren dat ik de trommel sloeg om precies dat te doen en hoeveel weerstand, hoeveel ik een zware strijd moest vechten terwijl ik deze innovaties probeerde te brengen, deze tools omdat Ik werd er zo enthousiast van. En raad eens? Ik sta bekend als de verkoopmedewerker van mind Valley en dus komt iedereen altijd met een scepsis.

Dus ik zou graag wat meer willen uitbreiden over dit PREDICT-model om ons in staat te stellen beter te zijn in het brengen van innovaties en nieuwe technologieën en om gewoon productiever te zijn op de werkplek. En veel van deze dingen gaan over AI, waar we het later over zullen hebben, maar laten we eerst dit PREDICT-model uitsplitsen om ons te helpen of me gewoon op dit punt te helpen.

Cheryl: De VOORSPELLEN model is een hulpmiddel om de toekomst te voorspellen en eerst zoeken we naar patronen, dat is de P van het PREDICT-model. Het model heeft zeven elementen. Ik zal alleen praten over de eerste twee, want we zouden letterlijk een podcast van twee uur kunnen doen op alleen het PREDICT-model zelf. We zullen het alleen hebben over de P en de R, de P is voor patronen.

De R's voor erkenning. Als wijzelf als bedrijfseigenaren of iemand die als individu luistert, als u grip op de toekomst wilt krijgen, moet u naar patronen kijken, moet u naar patronen vanuit verschillende perspectieven kijken. Een van de toekomst van werkvaardigheden die we allemaal op een hoger niveau moeten ontwikkelen, is het vermogen om meerdere perspectieven te hebben.

Dus je kijkt naar al deze meerdere perspectieven en dan kijk je naar de patronen die uit al die perspectieven naar voren zijn gekomen. Als we bijvoorbeeld naar een bedrijf kijken dat erg verkoopgedreven is, zouden we die gegevens uiteraard vanuit dat verkoopperspectief verzamelen, maar dan zouden we zoeken naar de patronen die verband houden met activiteiten, boekhouding en klanten. En dat is waar het goud is, want dat is wat ons naar de toekomst wijst, want nu kunnen we gaan, oh wacht even. Dus de verkoop zegt dat mensen meer zelfbediening willen doen. Online operaties zeggen dat we niet de technologie hebben om mensen in staat te stellen zichzelf te bedienen tot het niveau dat verkoop zegt te moeten en boekhouding zegt dat dat veel geld kost om dat te doen. Wat die perspectieven ook zijn, we brengen ze allemaal samen en we vinden de gemeenschappelijke basis door patroonherkenning. En die gemeenschappelijke basis kan zijn dat we geld kunnen besparen voor boekhouding als we dit op een bepaalde manier implementeren, kunnen we marketing helpen beter te doen, omdat we nu precies weten wat de klant wil voor zelfbediening. We kunnen operaties helpen om de juiste technologieoplossing te selecteren, gezien de patronen die we hebben herkend.

Jason: Ik wil het hebben over meer van deze trends die we zien. Laten we beginnen met de voorkant van de technologie, omdat ik denk dat technologie een heel opwindend iets is voor mensen om hun handen te willen krijgen. Dus wat zijn deze grote trends? U noemde open sourcing. We hebben veel gepraat en het was duidelijk dat ik in een verkoopachtergrond was opgewonden toen je het over systemen en CRM had. Wat zijn deze grote dingen die we gaan zien en die ons als individuen op de werkplek kunnen beïnvloeden?

Cheryl: Ik ben blij dat we het interview zijn begonnen om eerst over mensen te praten, want bij NextMapping moeten we hier naar kijken, natuurlijk worden we allemaal enthousiast over technologie, omdat het ons dagelijks leven beïnvloedt. We gebruiken allemaal Siri en Alexa, we gebruiken allemaal spraakactivering, we gebruiken allemaal aanraaktechnologie. We gebruiken allemaal gezichtsherkenning, dus we worden enthousiast, maar ik voel me echt gepassioneerd dat we naar technologie moeten kijken met de eerste lens van de mens. We moeten beginnen met vragen als:

Hoe beïnvloedt dit de klantervaring? Welke invloed heeft dit op de werknemerservaring? Hoe helpt het de mensheid als geheel? En ik denk dat als we die vragen op de voorgrond hebben, we in orde zullen zijn met alle technologische innovatie waarmee we worden geconfronteerd. Het is beschikbaar om te downloaden op onze website de 20 belangrijkste trends voor 2020 genoemd

We zien een aantal dingen. Nummer één, de integratie van vijf G vijf G wordt alomtegenwoordig en dat betekent dat we nu een nog hogere acceptatie van stemactivering, van gezichtsherkenning zullen hebben. Van al deze technologieën waar we net aan beginnen te werken. De marge van AI gaat door met het verhogen en verschuiven van dingen voor de toekomst en het vergroten van de realiteit dat de toekomst wordt gedeeld. AI zal daadwerkelijk blijven verschuiven hoe we zaken doen, dus het zal geen banen aannemen. Het gaat de taken van mensen op een repetitief niveau overnemen. Dus als we naar de voortdurende trend van AI kijken, zien we andere trends in automatisering, robotica-organisaties die zwaar bezig zijn met productie, meer cobots, meer zorgbots in de gezondheidszorg, meer exoskeletten om mensen te helpen dingen op te heffen met 10 keer de kracht van een man. Er is zoveel innovatie. Ik word er zelfs enthousiast van, we bevinden ons letterlijk aan de rand van veel van de huidige menselijke ziekten die in de komende jaren worden opgelost door middel van technologie. We staan ​​aan de rand van het oplossen van dingen zoals psychische aandoeningen door middel van cognitieve VR-therapie. Virtual reality-therapie is zo'n opwindende tijd om te leven en dus zullen deze technologieën de planeet transformeren.

We hebben 8 miljard mensen op de planeet. De helft is verbonden met wifi. Op dit moment in de komende drie jaar zal 75% van de planeet connectiviteit hebben met wifi. Dus als je denkt dat we innovatie hebben gehad, verhoog dat dan met 30% van de bevolking. Nu toevoegen aan open source, toevoegen aan de databases, toevoegen aan de collectieve wijsheid die we verzamelen door middel van technologie. Je kunt twee gedachten hebben over de toekomst.

De eerste reactie is heel bang. Of nummer twee, je wordt super opgewonden en overvloedig en je kijkt naar de mogelijkheden van hoe we de planeet letterlijk kunnen transformeren. En dat zeg ik niet vanuit een idealistisch standpunt. Ik zeg dat het heel reëel voor ons is om de planeet te creëren. Ze lossen milieuproblemen op. Weet je, we hebben Greta Thunberg over het milieu. Er zijn oplossingen. Op dit moment zijn er producten die zijn gemaakt dat kunststoffen met een druppel vloeistof tot een tiende van de oorspronkelijke grootte kunnen worden teruggebracht. Er is zoveel innovatie dat we alle negatieve dingen in de media horen. We horen niet over de innovatie die veel van onze huidige uitdagingen gaat maken, iets uit het verleden en dus is het een heel spannende tijd om te leven.

Jason: Cheryl, ik vind het geweldig dat je een beetje een idee hebt kunnen geven van wat er gaat gebeuren. Het is super opwindend en ik ben dol op hoe positief je erover bent, ik wil echt dat mensen zich op hun gemak voelen wetende dat deze toekomst eraan komt en wat betekent dit voor hen en hun rol, want er is een idee van zoals mijn betekenis al deze verandering gebeurt. Welke rol speel ik? Hoe blijf ik relevant in deze zee van verandering? Zoals zelfs in mijn geval, ben ik al aan het worstelen met simpele dingen zoals innovatie in eenvoudige automatiseringstechnologie, maar waar je het net over hebt gehad gaat veel verder dan wat de meeste mensen kunnen bedenken. Dus hoe stappen we in deze overvloed en hoe spelen we onze rol?

Cheryl: Dit is waar mijn geloof in de mensheid erg hoog is. Ik heb er heel veel vertrouwen in dat we veel van de uitdagingen zullen oplossen. Zoals ik al eerder zei, zijn er veel vragen die ik vraag in de werkmap "NextMapping" heb je een angstige denkrichting of heb je een overvloedige denkrichting over de toekomst? Maar ik denk gewoon vanuit een heel, wat is het volgende perspectief, het kijkt echt waar je nu bent. Dus als je bijvoorbeeld bang bent voor technologie, of als je bang bent voor een richting die de maatschappij opgaat, denk ik dat het voor ons een existentiële kans is om echt tot in de kern te evolueren. Ik geloof dat we hier een evolutionaire kans hebben en dus als je naar verandering kijkt, kun je ernaar kijken omdat ik bang ben, ik weet niet wat het betekent. Of je kunt kijken als opwindend en dat de toekomst is gedeeld.

Het is prima om daarheen te gaan. Dat is de eerste die verandering teweegbrengt, is het besef dat ik bang ben en ik weet niet wat het betekent, maar de tweede stap is dat te erkennen en dan te zeggen, wat kan ik doen om van gedachten te veranderen? Als de samenleving bijvoorbeeld op weg is naar een meer democratische all-inclusive samenleving, hebben we de mogelijkheid om te zeggen: waarom niet?

Heb ik een machtspositie vastgehouden? Valt mijn ego me in de val en geloof ik dat zolang ik aan de macht ben, ik win?

De toekomst wordt gedeeld, de toekomst is collaboratief, de toekomst is collectief. En de enige manier om klaar te zijn voor die toekomst is door verandering te beschouwen als een signaal voor ons om te evolueren. En daar is veel meer diepgang zoals je weet bij MindValley, want daar gaat het om. Er is zoveel diepte over wanneer er een verandering plaatsvindt of wanneer er een verstoring plaatsvindt, het is een oproep voor ons, een kans voor ons om te gaan, hoe kan ik hier creatief naar kijken?

Hoe kan ik mijn manier van denken aanpassen, zodat ik me niet tegen deze verandering verzet, maar het potentieel van de verandering wel ziet?

En nogmaals, terugverwijzend naar mijn bronnen, weet je, "De kunst van veranderingsleiderschap", daar heb ik het over. Hoe kunnen we die wijzigingen aanbrengen in het volgende?

En bij NextMapping bieden we die modellen om mensen te helpen die veranderingen aan te brengen.

Jason: Het is iets dat ik denk dat we allemaal nastreven, maar het is duidelijk dat we soms geconfronteerd worden met onze eigen ego death-type gevechten die we moeten doormaken en ik vind het geweldig dat veel van het werk en de dingen die je over de technologie spreekt geweldig zijn, maar zoals je al zei, het is echt ons menselijk gedrag om ons eraan aan te passen en ik wilde echt zien of we wat meer tools hadden die we konden geven aan iedereen die luistert, die een leidende positie heeft en mogelijk te maken heeft met mensen binnen hun team die deze daadwerkelijk hebben soorten negatieve mindsets en hoe je ze daadwerkelijk krijgt om beter voorbereid te zijn op de veranderingen op de werkplek. Vooral als het gaat om dingen die zelfs een einde kunnen maken aan de behoefte aan bepaalde functies op een dergelijke werkplek. Het lijkt iets moeilijks te navigeren. Wat heb je gezien of verwacht je?

Cheryl: Ik werkte met een gezondheidsgroep in de VS en ze gingen door een enorme herstructurering. Dus ze werden gekocht door een andere entiteit, wat betekende dat ongeveer 10 van de leiders in de kamer van 30 die ik faciliteerde overbodig zouden worden. Er was geen gegarandeerde rol voor hen. Er was geen duidelijk omschreven toekomst- of carrièrepad of opvolgingsplan voor hen.

Voor iedereen die luistert, is het goede nieuws vandaag, iedereen die ontslagen is, heeft een kans omdat er tot het jaar 85 een personeelstekort van 2030 miljoen mensen in Noord-Amerika zal zijn, zolang je behendig en in staat om zich aan te passen, hebt u werkkansen. Dat is nu de realiteit. Destijds was 15 jaar geleden niet hetzelfde.

Wat we deden, was dat ik een discussie met die 30 leiders rond de tafel faciliteerde en zei: “Dit is de realiteit. Hier is de waarheid. We bevinden ons in een belangrijke herstructureringssituatie. 10 mensen in deze kamer zullen niet langer in hun posities of hun rollen zijn. We weten niet hoe dat eruit ziet en we weten niet waar dat naartoe gaat, maar hier is wat we wel weten is dat het moet gebeuren om de levensvatbaarheid van de organisatie te laten voortbestaan, dus de waarheid wint altijd en dan is hier wat we je gaan helpen. We gaan je de modellen, de hulpmiddelen, de coaching, de ondersteuning, de middelen geven dat als jij degene bent die blijft, je de middelen hebt om te middelen en de toekomst, die zeer moeilijke weg vóór het werken met deze nieuwe samengevoegde acquisitierealiteit. En voor degenen onder u die we verlaten, beschouw het als een kans. U vertrekt met een pakket. Je zult je leven kunnen herschrijven. Je zult je leven opnieuw kunnen creëren. Je hebt misschien zelfs de kans om terug te komen op een contract. Laten we eens kijken hoe ieder van u individueel, hoe we u kunnen uitrusten, u kunnen helpen, u kunnen voorzien van middelen en u kunnen ondersteunen om uw best mogelijke toekomst te creëren. “

Nu ben ik trots om je te kunnen vertellen dat de 10 mensen die hun leiders krijgen, hen hierdoor helpen hun volgende kans te vinden. De leiders coachen hen, ondersteunden hen, leidden hen, en die 10 mensen plaatsen evenementen die het beste zeggen wat me ooit is overkomen. Ik heb geleerd hoe ik door verandering moet navigeren. Ik heb geleerd hoe ik moet omgaan met een onzekere toekomst en waar ik ben beland, ben ik toch gelukkiger dan voorheen, dus ik wil de pijn van verandering niet onderdrukken.

Voor leiders die luisteren, moet je bereid zijn om regelmatig met mensen te gaan zitten en ze als mensen te zien, oog in oog, luisteren naar waar ze bang voor zijn. Vermijd de pijn niet. Wijs ze niet op een willekeurige oplossing. Help hen door de modellen te beschikken.

Help mensen de verandering te maken. We gebruiken onze modellen voor leiderschap op het gebied van verandering en zeggen: waar denk je dat je nu aan het veranderen bent? Hoe krijgen we een oplossing voor u?

Je kunt niet alleen mensen vertellen dat je negatief bent en dat je moet veranderen. Je kunt het niet alleen mensen vertellen, het opzuigen, boterbloem. We gaan verhuizen en we veranderen hoe dan ook. Je kunt niet tegen mensen zeggen dat ze veranderen of sterven. Je moet geven om het succes van mensen en als leider moet je bereid zijn om je mouwen op te stropen en naar beneden te gaan en vies te worden en die zeer moeilijke, cruciale gesprekken zo waarheidsgetrouw als je maar kunt krijgen, de kennis te krijgen dat je mag deel en leid mensen naar waar het hen ten goede zal komen, help hen te zien hoe het hen helpt en u zult winnen. Help hen te zien dat de toekomst wordt gedeeld.

Jason: Ik hoop dat alle leiders die hiernaar luisterden dat echt hebben opgenomen. Je hebt veel dingen kunnen doen die kunnen worden gedaan om dit echt zo soepel mogelijk te maken en ik vind het geweldig dat de hele basis in de waarheid is gegrondvest . Ik bedoel, de waarheid is echt wat er uit moet komen, zodat je deze eerlijke gesprekken kunt hebben en ik was zelfs van plan dit uit te rekken en terwijl ik hiernaar luisterde, heb ik het gevoel dat dit vaak iets is dat je moet toepassen als het gaat om zelfleiderschap, zoals hoe eerlijk ben je met jezelf. Kun je ons daar wat meer over vertellen? Over hoe ik misschien een rol heb en ik de trend kan zien van waar de redundantie van mijn eigen rol, mijn eigen vaardigheden en mijn eigen expertise op komst is? Hoe heb ik dat zelfleiderschap, die zelf-eerlijkheid om te zien waar ik me kan herscholen en is er mogelijk een tip over welke vaardigheden ik in training meer moet zoeken?

Cheryl: Zelfleiderschap is duidelijk: je ego onder controle houden. Als ik weet dat mijn toekomstige baan overbodig is, is het belangrijkste dat ik ga doen volgens de hiërarchie van Maslow en dat is proberen mezelf te beschermen.

En daarom zien we veel CYA in organisaties en zien we veel CYA die je ** dekken. En de reden die we zien is dat mensen automatisch naar een angstreactie gaan.

Zoals, ik wil deze wijziging niet aannemen omdat het betekent dat ik misschien geen baan heb. Wat ik als coach zeg, laten we daar naar toe gaan. Wat als, welke vaardigheden heb je? Welke waarde breng je? Hoe verander je het leven van mensen? Hoe voegt u waarde toe aan de organisatie? Omdat als u letterlijk bedraad bent om waarde toe te voegen en u altijd andere mensen wilt helpen slagen, u gegarandeerd toekomstige werkstabiliteit hebt.

Zelfleiderschap komt voort uit eigenwaarde. Geloof je dat je waarde hebt?

Gelooft u dat u waardig bent om in de toekomst waarde te creëren voor iemand anders?

Gelooft u dat de toekomst wordt gedeeld?

En als je dat zelfvertrouwen hebt, zullen je teams trouwens meer van je houden dan ze al doen omdat ze zien dat je niet probeert jezelf te beschermen. Je bent eigenlijk meer op hen en hun succes gericht dan op het beschermen van je toekomstige levensvatbaarheid en als je het perspectief daarop verschuift, gaat het minder over, oh mijn god, ik ga werkloos zijn en meer over wat Ik weet waar te zijn over wat ik doe om waarde toe te voegen. En dat voor mij, voor iedereen die gewoon dat concept echt naar het volgende niveau omarmt, zul je merken dat er echt niets is om bang voor te zijn.

Persoonlijk ben ik al meer dan 20 jaar ondernemer. Elke week is onzekerheid. Ik weet niet waar de volgende klant vandaan komt. Ik weet niet waar het volgende geld vandaan komt. Dat is al 20 jaar mijn realiteit. Ik geloof dat iedereen een ondernemersmentaliteit moet ontwikkelen in plaats van deze mentaliteit die we de laatste decennia hebben gehad van een gegarandeerde looncheque, wat een gouden handboei is.

Het is echt. Het voorkomt dat we verder denken dan onze veerkrachtfactor en veel mensen zijn geprogrammeerd om te geloven dat ze slechts zo goed zijn als de identiteit van hun baan waarin ze zich bevinden en dat moet veranderen. Identiteit moet verschuiven, we zijn meer dan dat. We brengen meer waarde dan dat en als je dat niet gelooft, dan is het werk dat we aan onszelf moeten doen, om dat op het hoogst mogelijke niveau te ontwikkelen.

Jason: Oef. Je predikt tot het koor en dat raakt thuis. We sluiten deze aflevering af en spreken hierover en misschien nog een ding dat ik wilde bespreken voordat we dit knippen, terwijl ik door mijn dagelijkse werk navigeer, hoe ik op de hoogte blijf kijken welke trends invloed hebben ik de snelste? Hoe houd ik de radar in de gaten om te weten waar ik vervolgens op moet letten?

Cheryl: Bij NextMapping draait het allemaal om - "What's next?" Die vraag is veel beter te doen omdat we geen angst creëren voor een verre toekomst. Dus wat ik je zou zeggen, is door die trends navigeren, het gaat er echt om gefocust te blijven op wat jou persoonlijk beïnvloedt in je toekomst en je verlangens en je passies en wat je wilt doen en bijdragen. En houd dat dan in de gaten. Je weet dat dit ons werk is. Dus voor mij ben ik altijd afgestemd op andere futuristen. Wat zeggen ze? Wat zijn ze aan het doen? Ik ben afgestemd op technologie. Wat zijn de trends in technologie en hoe beïnvloedt deze de samenleving?

Dus ik denk dat het hebben van die futuristische hoed terwijl je in je huidige werk zit, een ding is dat je nu kunt beginnen te slijpen in plaats van bang te zijn. Veel mensen hebben hun hoofd in het zand. Ze willen niet weten hoe dingen veranderen of wat er gebeurt. Ik zeg, doe dat niet. Til je hoofd op. Let op, want dat is waar de kansen zich zullen voordoen.

En trouwens, dit is waar de oprichter van Uber en de oprichter van Airbnb hun hoofd ophieven en zagen dat de toekomst wordt gedeeld en gezegd, dit is waar de samenleving naartoe gaat. Mensen willen auto's op aanvraag. Ze willen zien wie hen gaat rijden. Ze willen de wereld rondreizen en de woning van iemand gebruiken. Dus als we ons hoofd uit het zand tillen, zien we kansen. Er is niets om bang voor te zijn. Het enige waar we bang voor moeten zijn, is onze eigen zelfvernietiging.

We plaatsen onze eigen wegversperringen - onze eigen stopblokken en voor mij is dat waar ik bang voor zou willen zijn, waar stop ik mezelf? Waar sluit ik mijn potentieel af? Waar stop ik de kansen? Omdat als ik niet naar de toekomst kijk, dit betekent dat ik gewoon in een bubbel wil leven. Ik leef in ontkenning. Ik leef in vermijding en ik ben vaak op de rivierontkenning geweest. Jason, het is niet leuk. Je verspilt veel tijd aan ontkenning. Mijn beste vraag voor mezelf is: "Hoe kan ik de beste vrouw, de beste moeder, de beste grootmoeder, de beste vriend, de beste prijs die ik mijn klanten aanbied?" Ik wil het gewoon zijn, en dit brengt tranen in mijn ogen. Ik wil de beste mens zijn die ik mogelijk kan zijn en zolang dat mijn doel is, heb ik geen angst voor de toekomst. Geen angst.

Jeen zoon: Cheryl, heel erg bedankt dat je deze tijd met ons hebt doorgebracht en al deze geweldige inzichten hebt gedeeld. Ik denk dat iedereen hier weggaat met een compleet andere manier van denken over hoe we deze toekomst kunnen aanpakken die steeds sneller naar ons toekomt.